LEREN & ONTWIKKELEN

Hoe kan ik mezelf blijven ontwikkelen?

Is een baan in de zorg jouw ambitie, maar beschik je niet over de juiste opleiding? Zorggroep Elde heeft verschillende mogelijkheden als je een opleiding wilt volgen. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden voor het volgen van een zorggerichte opleiding, bijvoorbeeld tot verzorgende IG of verpleegkundige.

Leren bij Zorggroep Elde doe je elke dag

Zorggroep Elde investeert ook in je ontwikkeling. We gaan daarin verder dan alleen de verplichte scholingen. Je bepaalt zelf wat en wanneer je wilt leren om je verder te ontwikkelen tot eigentijdse professional.

Leren en werken

De combinatie van werken en leren is mogelijk via een BBL (beroepsbegeleidende leerweg) opleiding. Je treedt voor 32 uur bij Zorggroep Elde in dienst en ontvangt meteen salaris. Je kunt rekenen op een goede begeleiding door een praktijkopleider en werkbegeleiders. Vanaf dag 1 maak je onderdeel uit van een team. Je werkt zelfstandig aan je leerdoelen en leeropdrachten. Tijdens de opleiding verander je een paar keer van werkplek om maximaal (leer)ervaring op te doen.

Leerovereenkomst

Bij een BBL-opleiding ga je eerst zeven weken naar school. Daarvoor onderteken je een leeroverkomst. Zodra je in de praktijk begint, ontvang je een leerarbeidsovereenkomst en val je onder de cao VVT. Je gaat dan gemiddeld één dag per week naar school. 

Interesse in BBL?

Jaarlijkse zijn er verschillende vacatures voor de Beroepsbegeleidende Leerweg. Regelmatig worden er selectierondes gehouden. Ben je hierin geïnteresseerd?  Klik op deze hier.

"Wat ik het leukst vind als het gaat om werken bij ZGE, is dat je wordt gezien als persoon en dat er binnen de organisatie veel mogelijk is. Er wordt op een positieve manier naar je kwaliteiten gekeken en veel gedaan aan scholing om je professionaliteit te verhogen."

Elvera Groenendaal
Eerst verantwoordelijke verzorgende Zorgexpertisehuis Liduina